Bilgisayar Destekli Teknik Resim Yeteneklerini Geliştirmenin 3 Yolu
Daha önceki yazılarımızın birinde bahsettiğimiz üzere, bilgisayarda çeşitli programlar vasıtası ile iki ya da üç boyutlu modeller çizme işine CAD diyoruz. Yani Computer aided design, Türkçesi ise Bilgisayar Destekli Teknik Resim/Bilgisayar Destekli Tasarım'dır. Bilgisayar destekli teknik resimler bu iş için özel olarak hazırlanmış programlar vasıtası ile çizilir. Bu günümüz imalat yöntemlerinin ilk adımlarından biridir.
Herhangi bir sektörde teknik konularda görev alan her elemandan beklenen; alanındaki teknik resimleri okuma becerisidir.Bununla beraber teknik resim oluşturma işi de istenir. Bilgisayar destekli teknik resimleri oluşturmak bu iş için hazırlanmış Cad programlarını kullanmalı ve aynı zamanda kullandığımız programları hızlı ve doğru kullanabilmeliyiz.
Bu husus ile ilgili olarak 3 ayrı başlıkta tavsiyeler sıraladık;
1)Bilgisayar Destekli Teknik Resim Kursuna Gitmek
Hiç bilmeyen ya da az bilen biri olarak bilgisayar destekli teknik resim oluşturabileceğiniz programları öğrenmek için kurslara gidebilirsiniz. Autocad kursu hemen hemen her ilde özel ve kamu kurum kuruluşlarında verilir. Bununla beraber Solidworks,Catia gibi üç boyutlu cad programlarını öğreten kurslar da vardır. Bu tür kurslar temelden ileri seviyeye kadar çeşitli müfredatlarda derslerden oluşmaktadır.Bazı kurslarda cad programlarının yanı sıra el çizimi teknik resim dersleri de verilmektedir.Hiç bilmeyen ya da eksiğini tamamlamak isteyen biri iseniz bu tür bilgisayar destekli teknik resim kurslarından faydalanabilirsiniz.
2)İnternet Üzerinden Video Seyrederek Cad Programları Öğrenmek
Bilgisayar destekli teknik resim programlarını internet üzerinden video seyrederek öğrenebilirsiniz.Videoları seyrettikten sonra ya da eşzamanlı olarak pratik yapmak öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu çok bilinen bir yöntemdir.
3)Örnek Parçalar İle Bilgisayar Destekli Tasarım Programı Öğrenmek
Çevrenizdeki herhangi bir cismi modellemeye çalışmak en iyi pratik yollarından biridir. Bunun için bir kumpas ya da şerit metre edinmeniz yeterli olacaktır. Kabaca da olsa başlangıç olarak çevrenizdeki cisimleri çizmeye çalışmak ilerlemenize büyük katkı sağlayacaktır. Teknik resmi verilmiş cisimleri, üç boyutlu katı model haline getirmek de güzel bir pratiktir.Pratik yapmak için burada alıştırmalık teknik resim örneklerini bulabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder