Home » , , , » Mesleğe Yeni Başlayacak Teknik Ressamlara 5 Altın Tavsiye

Mesleğe Yeni Başlayacak Teknik Ressamlara 5 Altın Tavsiye

Teknik Ressam Maaşları

Mesleğe Yeni Başlayacak Teknik Ressamlara 5 Altın Tavsiye

Merhaba. Takip edenlerin bildiği üzere gerek bu adreste olsun, gerek bu adrese bağlı sosyal ağlardaki hesaplarda teknik ressamlar olarak yardımlaşma,dayanışma içindeyiz. Her konu açıldığında teknik ressamlık mesleğinde karşılaştığımız sorunları uzun uzun tartışıyoruz. Mesleğe yeni başlayacak arkadaşlarımız için tecrübelerle sabit hataları yapmamaları için bu yazıyı yazıyoruz. Bugüne kadar en çok bu soruları cevapladık;

  • Teknik ressam nasıl olunur?
  • Teknik ressam maaşları ne kadardır? 
  • Teknik ressam olarak hangi sektörlerde çalışmalıyız?

Esasında burada yazılanları bir çoğumuz uyguladığı vakit tüm meslektaşlarımız faydasını görecektir.

1)Staj/Mesleki Gelişim

Öğrenci iken teknik resimle haşır neşir iseniz, tasarıma merakınız var ise iş hayatına atılmak için okulunuzun bitmesini beklemeyin. Deneyim kazanmak adına bir iş yerinde tecrübe kazanın. Videolar aracılığı ile program bilginizi arttırın. Stajlarınız var ise kesinlikle düzgün staj yapın. Teori ancak pratikle birleşirse anlam kazanır.


2)Maaş Hususu

Malumunuz ülkemizde genç nüfus epey fazla ve bu da işsizlik demek. Bu şartlar altında, işveren maaşları olabildiğince düşük tutmaktadır. On binlerce/yüz binlerce lira mertebesinde ciro yapan firmalar teknik ressamlara neredeyse asgari ücret dayatmasında bulunuyor. İşsiz kalmamak adına kabul edilen düşük maaşlar, kabul eden teknik ressam arkadaşlarımızın maaşlarının yükselememesi ile sonuçlanıyor. Bununla kalmayıp ortalama maaşlara etkisi oluyor. Zaten düşük seyreden maaşlar yükselme grafiğine geçemiyor. İş verenin elini güçlendiriyor. Çünkü aynı maaşlara çalışacak başka "teknik ressamlar" bulabiliyor. Sözün özü maaşınızın güncel alım gücüne göre artmasını istiyor, hayatınızı idame ettirirken zorlanmak istemiyorsanız düşük maaşlara iş kabul etmeyin. Bunu başarabilirsek tüm meslek sahipleri olarak kazanırız.Teknik ressam maaşları konulu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

3)Doymuş Sektörler ve Teknik Ressama Aç Sektörler

Makine ve kalıp sektörleri teknik ressam arkadaşlarımızın en çok çalıştığı sektörlerdir. Bu alanlarda yığılma var. Oysa mimari,borulama (piping),çelik konstrüksiyon,harita ,gemi ve inşaat teknik ressamlarına çok ihtiyaç var. Bu alanlardaki arkadaşlarımız ortalama olarak makine ve kalıp sektörlerindeki arkadaşlarımıza göre daha çok kazanıyor. Yeni başlayacak arkadaşlar bu sektörlere yönelsinler.

4)Deneyimli Teknik Ressamların Deneyiminden Faydalanın 

İnternet üzerinden olsun, yaşadığınız şehirde olsun deneyimli teknikli ressamlar ile tanışın. Onların deneyimlerinden faydalanın. Zira onlar sizin henüz karşılaşmadığınız onlarca sorun ile karşılaştı  ve çözümünü deneyimlediler.  Onları ustanız, bir büyüğünüz kabul edin ve tavsiyelerine uyun.


5)Dayanışma

Teknik ressamlık mesleğinde ister deneyimli ister deneyimsiz olun, mutlaka dayanışma içerisinde olun. Teknisyen,tekniker,teknik öğretmen ya da mühendis olabilirsiniz. Ancak yaptığınız işin içinde teknik ressamlık var ise aynı gemidesiniz demektir. Tavsiyeler almaktan çekinmeyin, tavsiyelere uyun. Yeni fırsatlar için birlikte hareket edin. İşbirlikleri ile mesleki konumunuzu güçlendirin.

Bu yazı "ayaküstü" kaleme alınmıştır. Değerli katkılarınızla zenginleşebilir. Katkılarınızı bu yazının altına yorum olarak bekliyoruz. İyi çalışmalar dileriz.

2 yorum:

  1. Çok güzel 5 Altın fikir meslege yeni başlıcak veya benim gibi ögrencilerin işine yarıyabilicek bilgiler emegine saglık.

    YanıtlaSil
  2. selamın aleykum daha önce lise döneminde eğitimini almıştım okul bitti üzerenine düşmedim şimdi tekrar öğrenmek ve uzmanlaşmak istiyorum kaynak konusunda yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil