Home » , , » Teknik Ressamların Çalışma Ortamı Nasıldır?

Teknik Ressamların Çalışma Ortamı Nasıldır?

Teknik Ressamların Çalışma Ortamı Nasıldır?

Teknik Ressamların Çalışma Ortamı Nasıldır?

Teknik ressamların çoğu sanıldığı gibi sessiz,ferah bir ortamda sadece bilgisayar başında çalışmazlar. İşletmenin büyüklüğü ve teknik ressamın çalıştığı sektör, çalışma ortamında çok belirleyici rol oynar. Teknik ressamlar, yaptıkları iş üretim ve planlamaya dahil olduğundan dolayı üretim ortamında da bulunurlar. Çalışma ortamları da üretim yapılan alanlara yakındır. 

Örneğin bir makine teknik ressamı genellikle atölyeye yakın gürültünün kısmen ya da çokça duyulabildiği bir ortamda çalışır. Çalışma ortamını birkaç kişi ile daha paylaşabilir. Diğer birimlerle ve sorumluluklarına göre tedarikçilerle/müşterilerle irtibat halinde olduğu için sürekli çalan telefonlarla meşgul olabilir. Ölçü almak, üretim sürecini kontrol etmek gibi işler için sık sık üretim yapıldığı yer ile kendi çalışma ortamı arasında mekik dokur. Kurumsal ve orta-küçük işletmelerin sunduğu çalışma ortamları birbirinden farklılık gösterebilir. 

Mimari yapı teknik ressamları bürolarda bilgisayar başında cad ortamında  teknik resimlerle çalışma yaptığı kadar,  inşaat yapılacak arazide inceleme yapmak üzere tozlu,çamurlu ve gürültülü ortamlarda bulunabilirler. Diğer sektörlerde çalışan teknik ressamlar da benzer şekilde işi gereği farklı çalışma ortamlarında bulunabilirler.

Gürültüsüz,tek kişilik, güneş ışığı alan, iyi kötü bir manzarası olan bir büro çoğu teknik ressam için bir hayaldir. Güneş ışığı almayan manzarası en fazla karşı iş yeri olan, iş atölyelerine yakın gürültülü, yağlı ve tozlu çalışma masasında çalışan teknik ressamlara rastlamak daha olasıdır. Teknik ressamlar işe girerken çalışma ortamlarını mutlaka sormalıdır, sorulma sayısı arttıkça ilgililerin çalışma ortamlarına biraz daha özen göstermesi olasıdır.

Teknik ressamların çalışma ortamlarından kısaca bahsetmeye çalıştık, eksik gördüğünüz kısımları ya da sorularınızı aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder