Yangın Pompası Seçimi



Yangın Pompası Seçimi

Yangın söndürme tesisatı tasarımında büyük debili yangın pompaları sipariş verir iken ya frekans invertörlü olarak veriniz (Nfp'uygun diyince frekans olması demek değildir üstünde ışık sistemi gibi özelliklerin olması demektir. firmalar frekans invertörlü olmayanı verir ) veya " debi (m3/h) /60" kadar genleşme tankı koyunuz veya sistem basıncı + 2 bar üstünü geçirecek ve depoya suyu geri fazla durumunda basacak relief vana takınız ( Relief vana haftalık test programı olandan hariç ) .

Bu seçimleri yapmadığınız durumda sistem en zayıf noktalardan dirseklerden vs yerlerden patlayacaktır. Çok duymussunuzdur hidrant hatları patlar hala daha patlamaya devam ediyor, mühendislik pompayı satın alıp koymak değil sistemi emniyetli çalışacak hale getirmektir. Umarım faydalı olmuştur. Saygılarımla.




Yangın pompası seçimi, belirli bir yangından korunma sistemi için en uygun yangın pompasını seçme işlemidir. Bir yangın pompası seçerken, sistemin akış ve basınç gereksinimleri, yangından korunma sisteminin türü, mevcut su kaynağı ve pompanın yeri dahil olmak üzere dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır.

Bir yangın pompası seçmenin ilk adımı, yangından korunma sisteminin akış ve basınç gereksinimlerini belirlemektir.  Akış ve basınç gereksinimleri bilindikten sonraki adım, kullanılacak yangından korunma sisteminin türünü belirlemektir.

Islak boru sistemleri, kuru boru sistemleri ve sprinkler sistemleri dahil olmak üzere çeşitli yangından korunma sistemleri vardır. Her sistem tipinin farklı akış ve basınç gereksinimleri vardır ve sistem tipi, gerekli olan yangın pompası tipini etkileyecektir.

Mevcut su kaynağı, bir yangın pompası seçerken dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktördür. Pompa, yangından korunma sisteminin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli debi ve basıncı sağlayabilmeli ve bunu mevcut su kaynağını kullanarak yapabilmelidir. Bakım ve onarım için kolayca ulaşılabilecek bir alana yerleştirilmesi gerekeceğinden pompanın konumu da önemlidir.

Özet olarak, yangın pompası seçimi, yangından korunma sisteminin akış ve basınç gereksinimlerinin belirlenmesini, sistem tipine ve mevcut su kaynağına göre uygun yangın pompası tipinin seçilmesini ve uygun boyutta ve konumlandırılmış bir pompanın seçilmesini içerir.

0 yorum:

Yorum Gönder