Teknik Ressamların Karşılaştığı 4 Garip Durum

Teknik Ressamın Karşılaştığı Garip Durumlar


Teknik Ressamların Karşılaştığı 4 Garip Durum

Teknik ressamların çevresinde, iş yerinde bulunan diğer insanların teknik ressamlar hakkındaki izlenimleri bazen garip olabiliyor. Söz konusu diğer insanlar, genelde işletmenin farklı bir bölümünde çalışan kişiler ya da çevrenizde bulunan, işiniz hakkında bilgisi az olan tanıdıklarınızdır . Teknik ressamlar dönem dönem aşağıda sıralayacağım durumların bazılarıyla belki de tamamıyla karşılaşabiliyor. Genelde küçük-orta ölçekli işletmelerde karşılaşılan, bugüne kadar diğer teknik ressam arkadaşlarla sohbetlerden derlenmiş yaşanmış durumlardır. Karşılaşılan durumlarda sebep ya çekememezliktir ya da karşımızdakinin meslek hakkında bilgi sahibi olmamasından kaynaklanır.

Tasarımların yapım sürecinde ortaya çıkan sorunlar: Teknik ressamlar, tasarımlarının yapım sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlarla karşılaşabilirler ve bu sorunların çözümü için tasarımlarını değiştirmek zorunda kalabilirler.

İşyeri içi çatışmalar: Teknik ressamlar, çalıştıkları işyerinde diğer çalışanlarla çatışmalar yaşayabilirler. Örneğin, bir teknik ressamın tasarımını beğenmeyen bir müdürü olabilir veya tasarımlarını düzenlemek için bir teknik ressamdan fikir almak isteyen bir çalışan olabilir.

Müşteri beklentilerini karşılamak: Teknik ressamlar, müşterilerinin tasarım isteklerini karşılamaya çalışırken, bazen müşterilerinin beklentilerini karşılamak zor olabilir. Örneğin, müşterinin tasarım isteği çok ayrıntılı veya teknik ressamın yapabileceği bir şey olmayabilir.

Bu gibi durumlar, teknik ressamlar için zorluklar oluşturabilir ve çözümler üretebilmek için yaratıcı çözümler bulmalarını gerektirebilir. Bu nedenle, teknik ressamların problem çözme yetenekleri ve yaratıcılıkları, mesleklerinde başarılı olmaları için önemlidir.

Teknik ressamlar, çalıştıkları alanlarda çeşitli görevleri yerine getirirken, bazen garip veya beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Örneğin:

1)Teknik Ressamlar Oturuyor.

Çok sık karşılaşılan "oturuyor" söylemidir. Teknik ressamın oturarak çalışmasından haz etmeyen bir iş arkadaşı yarı ciddi ya da direkt ciddi yolla kendinin ayakta çalıştığını, sizin oturduğunu laf arasında söyleyebilir. Bu söylem çok saçmadır, bilgisayar başında başka nasıl çalışılabilir ki?

2)Teknik Ressamların Masabaşı Bir İşi Var.

Mesleğe yönelik bir diğer yakıştırma da "masabaşı iş" tanımlamasıdır. Evet, bir teknik ressam çalışma zamanının çoğunda otursa da ayağa kalkıp, atölyeye varıp kir,yağ,pas içinde ölçü aldığı zamanlar da olur. Ölçü almadan teknik ressam ancak yaklaşık olarak çalışabilir ki bu da pek bir işe yaramaz. O ölçü alınacaktır. Masabaşı iş tanımlaması da yanlıştır.

3)Ben de Çizerim.

Bir diğer söylem de "ben de çizerim, bunda ne var ki?"dir.Farklı bir bölümde çalışan iş arkadaşı bir şekilde sizi bilgisayar destekli tasarım programında modeli oluştururken görür. Ben de çizerim bunu der. Kendince işinizi küçümsüyordur.

4)Hala Bitmedi mi?

Diğer bir durum ise "hala bitmedi mi?" sorusu ile karşılaşılmasıdır. Sabırsız bir iş arkadaşınız, amiriniz ya da patronunuzdan bu cümleyi duyabilirsiniz. Biz işten mi kaytarıyoruz? Bitmemişse , bitmemiştir. Bu kadar basittir durum.

Teknik ressamlar yukarıda sayılan ve bunlara benzer olaylarla zaman zaman karşılaşırlar, genelde sabırlı insanlar oldukları için bu durumlara da azami derecede sabır gösterirler ama bazen de karşı cevap vermekten çekinmezler. O yüzden bir teknik ressama bu tip izlenimlerle yaklaşacaksanız cevapları duymaya da hazır olunuz. Kimse üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokmamalı...

0 yorum:

Yorum Gönder