Stropiyer EPS Tavan Kaplama Üzerine Üç Boyutlu Desen Oluşturmak

Stropiyer EPS Tavan Kaplama Strafor Üzerine Üç Boyutlu Desen Oluşturmak


Bu yazıda kendi hazırlamış olduğum çeşitli stropiyer tavan kaplama desenlerini paylaşacağım. Bu desenler istenildiği takdirde üretime hazır hale getirilir.Söve Stropiyer baskı,şekillendirme pres kalıplarında kullanılabilir. Model dosyaları elimde hazırdır. İletişime geçmeniz yeterlidir. Yine aynı şekilde isteğe özel desenler de tasarlanır.

 Stropiyer EPS tavan kaplamaları desenlerden oluşur. Çeşitli desenler ile tavan kaplamasının odaya uyumu ve dekoratif amacı sağlanır. Bu desenler, bu iş için özel üretilmiş baskı makinelerinde kalıplar vasıtası ile elde edilir. Kalıplar ise çeşitli üç boyutlu tasarım ve talaşlı imalat işlemleriyle üretilerek hazır hale getirilir. Strafor desenleri de benzer şekilde üretilirler.

Bu yazının asıl amacı; stropiyer EPS tavan kaplama üzerine üç boyutlu desen oluşturma hakkında bilgi vermektir. Tavan kaplama levhalarına desen vermek, bilgisayar destekli tasarım yani CAD programları ile mümkündür. Elde edilen tavan kaplama deseni çeşitli aşamalardan geçirilerek EPS tavan kaplama üzerine desen oluşturacak EPS kalıp haline getirilir. Üretimde bu kaplamalar 50X50 cm, 50X100 cm gibi ölçülerle üretilirler.Tavan kaplama uygulamalarının bir diğer çeşidi de barisol tavan kaplamadır. Barisol tavan, gergi tavan olarak da adlandırılır.

EPS tavan kaplama, bir tavanın üzerine uygulanabilen yalıtım malzemesi olarak kullanılır. EPS (Expandable Polystyrene), genellikle hava koşullarına dayanıklı ve yüksek ısıl yalıtım özelliklerine sahip bir malzeme olup, yalıtım malzemesi olarak sıklıkla kullanılır. EPS tavan kaplama, genellikle tavanın üzerine yapıştırılarak uygulanır ve tavanın ısı yalıtımını sağlar.

EPS tavan kaplama, tavanın ısı yalıtımını sağlar ve tavanın ısı kaybını azaltır. Bu sayede, evin ısısı daha konforlu hale getirilir ve enerji tasarrufu sağlanır. EPS tavan kaplama, ayrıca ses yalıtımı özelliklerine de sahiptir ve evin içinde bulunan seslerin yayılımını azaltır.

EPS tavan kaplama, hava koşullarına dayanıklı ve neme karşı da dayanıklıdır.

Stropiyer, malzemesi strafor olan, genelde iç ve dış cephede dekoratif amaçlı kullanılan hafif bir dekorasyon malzemesidir. Kartonpiyerle aynı işi görür ve daha ucuzdur. EPS tavan kaplama, eps asma tavan, dekoratif söve, blok strafor olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşağıda çeşitli stropiyer modelleri paylaşılmıştır.



söve eps stropiyer kalıbı üç boyutlu desenler
söve eps stropiyer  üç boyutlu desenler

üç boyutlu stropiyer tavan kaplama desenleri
üç boyutlu stropiyer tavan kaplama desenleri

üç boyutlu stropiyer tavan kaplama desenleri - 2
üç boyutlu stropiyer tavan kaplama desenleri - 2

söve eps stropiyer kalıbı üç boyutlu desenler - 2
söve eps stropiyer kalıbı üç boyutlu desenler - 2


1 yorum: