Endüstriyel Borulama Teknik Ressamı Ne İş Yapar?

Endüstriyel Borulama Teknik Ressamı Ne İş Yapar?

Endüstriyel Borulama Teknik Ressamı

Endüstriyel borulama teknik ressamı hava,buhar,su,yakıt gibi akışkanların borular ile naklinin gerekli olduğu tüm tesisler için boru hatlarının yerleşimi, bu hatlarda kullanılan pompa,vana,tank gibi ekipmanların proje içinde konumlandırılmasının gerçekleştirilmesi gibi işlemler yapar.

Endüstriyel boru teknik ressamı, endüstriyel tesisler için boru sistemlerinin ayrıntılı teknik çizimlerini oluşturmak için bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımı kullanan bir profesyoneldir. Bu çizimler, boru sisteminin tasarımını görselleştirmek ve iletmek için kullanılır ve boruların ve diğer bileşenlerin malzemeleri, boyutları ve düzeni hakkında bilgiler içerir.

Bir endüstriyel boru ressamının birincil rolü, boru sistemini kurmak, bakımını yapmak ve onarmak için mühendisler, yükleniciler ve diğer profesyoneller tarafından kullanılabilecek doğru ve ayrıntılı boru çizimleri üretmektir. Bu, yeni boru sistemlerinin çizimlerinin oluşturulmasını ve mevcut çizimlerin güncellenmesini ve değiştirilmesini içerebilir.

Teknik çizimler oluşturmaya ek olarak, bir endüstriyel boru ressamı çizimlerin doğruluğunu kontrol etmek ve gözden geçirmek, boru sisteminin gerekli özellikleri karşıladığından emin olmak için diğer profesyonellerle işbirliği yapmak ve mühendislere ve yüklenicilere teknik destek sağlamaktan da sorumlu olabilir. inşaat veya kurulum süreci.

Endüstriyel boru ressamları genellikle ofislerde çalışırlar, ancak ölçümleri toplamak ve çizimlerinin doğruluğunu doğrulamak için endüstriyel bölgeleri de ziyaret edebilirler. Boru sisteminin doğru bir şekilde tasarlandığından ve kurulduğundan emin olmak için mühendisler, yükleniciler ve diğer profesyonellerle işbirliği yaparak bir ekibin parçası olarak çalışabilirler.

Borulama teknik ressamı boru yerleşimlerini,kesitlerini ve çeşitli detaylarını hazırlar.Boruları taşıyan desteklerin yerleşimini yapar. Kesit ve izometri çalışmalarını yapar. P&ID şeması (borulama ve enstrümantasyon) boruların ve vana,pompa gibi diğer ekipmanların yer aldığı ve bu ekipmanların birbirleri ile ilişkilerini gösteren şemayı hazırlar. Proje inşası sonrası; "as built" denen projenin son halinin detaylarını çizer.

Borulama teknik ressamı SmartPlant 3D,Plant Design Management System,Plant Design System,CADWORX,AutoCAD Piping,AutoCAD Plant 3D gibi programlar kullanarak endüstriyel borulama tasarımlarını görselleştirir.Bu programlar ile arzu edilen işleme göre hem üç boyutlu hem de iki boyutlu çeşitli proje detay resimleri elde edebilir.

Endüstriyel borulama teknik ressamından tasarımlarda ASME, ISO, DIN ve Eurocode standartlarına göre projelendirme yapması beklenir.Bu projelere örnek olarak atık su tesisleri, petrol rafinerileri,buhar tesisleri,doğalgaz hatları,fabrika ve tesislerin su tesisatı ve yangın hatları gösterilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder