Solidworks İle Boru Silindir Sac Parçaların Açınımını Almak

Silindir Boru Sac Açınımı Almak

Solidworks üç boyutlu tasarım programında sac modülü ile sac parçaların açınımlarını almak oldukça kolaydır. Örneğin silindir bükme makinesinde silindir boru şeklinde bir sac parçası bükeceksiniz, çapı belli boyu belli fakat hangi ölçülerde bir malzeme gerektiği belli değil. İşte tam bu noktada aşağıdaki videoda yapılan işlemler ile açınım almak çok kolay. Benzer programlarda da benzer işlemler ile boru silindir şeklindeki sac parçaların açınımlarını alabilirsiniz.

Sac metal parçaların açılması, bükülmüş veya belirli bir şekle getirilmiş bir sac parçanın tekrar düz bir sac haline dönüştürülmesi sürecini ifade eder. Bu süreç genellikle, kolayca yeniden üretilebilen ve nihai bir ürüne monte edilebilen sac metal parçalar oluşturmak için üretim ve prototip oluşturmada kullanılır.

Bir çekiç ve örs kullanmak gibi manuel yöntemler ve ayrıca bir pres freni veya bilgisayar kontrollü bir makine kullanmak gibi otomatik yöntemler dahil olmak üzere sac metal parçaları açmak için çeşitli yöntemler vardır. Kullanılan yöntem, sac levha parçanın boyutuna ve karmaşıklığının yanı sıra istenen kesinlik ve doğruluk düzeyine bağlı olacaktır.

Sac metal parçaların açılması, zaman alıcı ve emek yoğun bir süreç olabilir, ancak parçaların kolayca yeniden üretilmesine izin verdiği ve tutarlı kalite ve doğruluğun sağlanmasına yardımcı olduğu için üretim sürecinde önemli bir adımdır. Ayrıca, imalat ve montaj için bir kılavuz olarak kullanılabilecek sac metal parçaların doğru ve ayrıntılı çizimlerini oluşturmak için tasarım sürecinde sıklıkla kullanılır.


Solidworks'te Boru/Silindir Sac Parçaların Açınımını Almak
Boru açınım hesaplama sac metal  levha  açılımı boru açılımı
Sheet Metal with Pipes unfolding Cone in SolidWorks unfolding Pipes in SolidWorks


0 yorum:

Yorum Gönder